A soproni Fáyhoz kötődő diáktörténetek

Az én fáys történetem

Az én fáys történetem

Berecz Nikolett

2021. december 13. - Fay Sopron

Berecz Nikolett 2007 és 2012 között volt a Fáy tanulója nyelvi előkészítő osztályban, a német nyelvi csoportban. Diákújságíróként indult, felnőttként pedig a média világában találta meg a hivatását. 2011-ben részt vett a Petőfi Színház által szervezett nagy sikerű „Ádámok és Évák” produkcióban, amelynek keretében Az ember tragédiáját mutatták be a középiskolás tanulók.

Színház az egész világ!

Az Ádámok és Évák színházi előadáson bemutatásra kerülő három színt (Paradicsom és két Prága) iskolánk 11. A és 12. E osztályos tanulói adták elő. A nagyszínpadi fellépés előtt négy alkalommal nyugdíjas korú soproniakat szórakoztattak diákjaink a Madách-színek bemutatóján kívül a fáys színkör rövid népi színdarabjával.

Az Ádámok és Évák színházi előadásra a 11. A osztályt Egész Tamás tanár úr, a 12. E osztályt pedig Végh Boglárka tanárnő és Fülöp Eszter színművésznő készítette fel. A fáys diákszínpad Egész Tamás tanár úr irányításával készült a népi színdarab bemutatására. Nagy sikerrel játszottak diákjaink négy alkalommal nyugdíjas korúak előtt. A jereváni, a határőr és rendőrnyugdíjasok, a nyugdíjas pedagógus otthon lakói, valamit a balfi úti szociális otthon lakói szívesen fogadták a bemutatkozást. Mind a Petőfi Színházban, mind a nyugdíjas otthonokban történő bemutatkozás nagy közösségépítő munkát jelentett tanulóinknak, nekünk, fáys tanároknak és diákoknak pedig nagy örömet a színdarabok megtekintése.

bn.jpg

süti beállítások módosítása