A soproni Fáyhoz kötődő diáktörténetek

Az én fáys történetem

Az én fáys történetem

Bata Márk

2022. június 02. - Fay Sopron

Bata Márk 2014-2019 között volt iskolánk tanulója. Német nyelvi előkészítő osztályba járt. A megyei matematikaversenyen 2. helyezést ért el, de elindult a Kenguru és a Náboj versenyek mellett az OKTV-n is. A Futsal bajnokságon országos 3. helyet szerző fáys csapat tagja volt. A BeKVIKer gazdasági verseny országos 1. helyezettje Gyurisa Rékával és Horváth Bettinával.

Márk jelenleg a Széchenyi Egyetem hallgatója.

Keresztes Anna

2022. március 09. - Fay Sopron

Keresztes Anna 2020-ban érettségizett iskolánkban. Rendkívül sokoldalú személyiség. A fáys lány labdarúgócsapat tagjaként városi 1. helyezett volt. 2019-ben Holweg Botonddal és Mészáros Fannival a páneurópai piknik témakörében kiírt vetélkedőn csapatban, 2020-ban a trianoni békediktátum 100. évfordulójára rendezett versenyen pedig egyéniben jutott az ország legjobbjai közé.

A Soproni Téma cikke Annáról

Erdősi Réka

2022. február 28. - Fay Sopron

Erdősi Réka 2011-ben érettségizett a Fáyban. Középiskolás évei alatt végig számíthattunk rá, énekhangjával, verses és prózai előadásaival színt vitt minden iskolai produkcióba. A diákszínpad oszlopos tagjaként feledhetetlen alakításokat nyújtott. Számtalan sikere közül kiemelendő, hogy a Kisfaludy Napokon 2010-ben arany fokozatot szerzett pop-rock, jazz, táncdal, musical kategóriában.

Fáy karácsonyfái adventi fellépés Erdősi Réka szereplésével:

Réka oklevélgyűjteménye a fáys évekből:

erdosi_reka_oklevelek.jpg

 

Molnár István

2022. február 22. - Fay Sopron

Molnár István 2004 és 2009 között járt intézményünkbe. A Fáyba kerülését követően hamar kiderült a matematika iránti érdeklődése, így megyei szintű matematikaversenyeken eredményesen képviselte az iskolát. Érettségi után postai ügyintéző képzésre járt, 2009 áprilisában pedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért 2. helyezésével mentesült a szakmai vizsgák alól.

"2009. április 2-3-án került megrendezésre a postai ügyintéző szakos tanulóknak az országos szakmai tanulmányi verseny. A vetélkedőt Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szervezte. A felkészítő tanárok: Kasztnerné Kósa Júlianna, Lugosiné Tálos Zsófia és Szabóné Hor­váth Márta. Nagy örömünkre és büszkeségünkre Molnár István 2. helyezést ért el. Így nem kellett év végén vizsgáznia, s egyből szakmai bizonyítványt kapott." - Fáy évkönyv - 2009

mi.jpg

Molnár István és felkészítő tanárai: Szabóné Horváth Márta, Lugosiné Tálos Zsófia, Kasztnerné Kósa Julianna

Majnovics Martin

2022. február 11. - Fay Sopron

Majnovics Martin 2019-ben érettségizett iskolánkban. A sportolók osztályába járt, hiszen már középiskolásként is a labdarúgás volt a hivatása. Az edzéseken és a mérkőzéseken való részvétel és eredményes szereplés mellett a tanulást sem hanyagolta el. Európai szinten is elismert sportoló, aki a Fáy futsalcsapatának tagjaként a 2019-es diákolimpián országos 3. helyezést ért el.

Martin MLSZ-es adatlapja

Wild Anett

2022. február 08. - Fay Sopron

Wild Anett 2011-2016 között volt fáys tanuló, német nyelvi előkészítő osztályban érettségizett. Már középiskolás évei kezdetétől kitűnt remek íráskészségével és átlagon felüli kommunikációs képességével. A diákújság szerkesztőségi tagja, a Fáy TV munkatársa volt. 2015-ben ő volt iskolánk „arca”, az akkori kampányfilmben ő mutatta be a Fáyt a nyolcadikos tanulóknak.

Oravecz Ferenc Márk

2022. január 25. - Fay Sopron


Oravecz Ferenc Márk 2009 és 2014 között járt iskolánkba. 2013-ban érettségizett, majd egyéves képzés után postai-üzleti ügyintéző lett. Már kilencedikes korától kitűnt kreativitásával, egyedi humorával. Talpraesett fiatalember, aki már diákként is tele volt ötletekkel. Mindezeket a diákszínjátszókör munkájában remekül kamatoztatta, nagy sikereket aratva.

Ferenc instája:

https://www.instagram.com/oraveczferencmark/

Horváth Noémi Rebeka

2022. január 04. - Fay Sopron

Horváth Noémi Rebeka 2020-ban érettségizett iskolánkban angol két tanítási nyelvű osztályban. Hamar kitűnt, hogy kiemelkedően tehetséges diákköltő és –író, középiskolai évei alatt számtalan irodalmi pályázaton indult – és nyert. A diákújság csapatának is tagja volt. A szépirodalom mellett a szakmai tárgyak iránt is érdeklődött, számos pénzügyi versenyen ért el kiemelkedő eredményt. 

Hobbiból szenvedély - a Soproni Téma cikke Rebekáról

Fáys tanuló lett az év egyik trubadúrja - a SopronTV beszámolója

Gyurácz Adrián

2022. január 04. - Fay Sopron

Gyurácz Adrián 2011 és 2016 között volt a Fáy tanulója. Angol nyelvi előkészítő osztályba járt. Az idegen nyelv mellett hamar kitűnt irodalmi készsége és a történelem iránti érdeklődése. Eredményesen szerepelt a különféle irodalmi pályázatokon és történelmi versenyeken. Végzősként tagja volt a Hadszíntér és hátország elnevezésű vetélkedőn országos második helyezést elért csapatnak.

Migrációs válság - Mit tehet Európa? - Gyurácz Adrián írása (82. oldal)

Bősze Dóra

2021. december 20. - Fay Sopron

Bősze Dóra 2014-ben érettségizett iskolánkban, német nyelvi előkészítő képzésre járt. Humán érdeklődésű, de más tárgyakból is remekelt, kitűnő érettségi bizonyítvánnyal büszkélkedhet. A tanuláson túl részt vett a diákszínpad munkájában, számíthattunk ének- és gitártudására az ünnepségeken. 2013-ban az Édes Anyanyelvünk verseny országos döntőjének egyik díjazottja volt.

Bősze Dóra beszámolója az Édes anyanyelvünk versenyről, 2013-ból:

„Édes anyanyelvünk”
Az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny sikeres megyei döntője után október 17-én, csütörtökön utazhattam Sátoraljaújhelyre Orbán Júlia tanárnővel, illetve egy soproni diákkal. A közel nyolcórás utat követően pénteken reggel nyolc órakor a megnyitó beszédekkel vette kezdetét a háromnapos rendezvénysorozat. Az ünnepély után minden versenyző diák sorszámot húzott, majd kilenc órakor elkezdhettük kitölteni az írásbeli feladatsort. A legtöbb feladat a nyelvtani szabályokhoz kapcsolódott, voltak azonban közmondásokkal, szólásokkal összefüggő kérdések is. A délutánt a közeli kalandparkban töltöttük, este pedig megtekintettünk a színházban egy zenés műsort. Szombaton reggel nyolc órakor a Városháza udvarán megkoszorúztuk Kazinczy Ferenc szobrát. A szóbeli verseny fél kilenckor kezdődött a város három kijelölt helyszínén. A három különböző csoport ugyanazokat a feladatokat kapta. Az általunk választott témában (ez lehetett a megjelenés, a Facebook, a közösségi szolgálat, vagy pedig a zene) háromperces előadást kellett tartanunk, a műfaji követelményeket figyelembe véve. A délután folyamán az írásbeli és a szóbeli verseny értékelését hallgathattuk meg a zsűritagoktól a helyi gimnázium tantermeiben. Este a Latabár Színház színpadán a Maros Művészetegyüttes Fekete piros című előadását tekinthettük meg. Október 20-án, vasárnap Széphalomra utaztunk. Kazinczy Ferenc sírjának megkoszorúzása után ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás következett. Az első huszonöt helyet megszerző diákok pénzjutalomban részesültek, valamint megkapták Sátoraljaújhely városának plakettjét.
Bősze Dóra 13.E

pa210436.JPG

pa210432.JPG

süti beállítások módosítása